Składniki:
- białka 165g
- cukier 330g (zasada jest prosta - na jedno białko bierzemy 50 g cukru)
- ocet jabłkowy 2 łyżeczki
- mąka ziemniaczana 2 łyżki
Białka ubijamy na sztywno, pomału dodajemy cukier i nadal ubijamy. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy ocet i mąkę. Mieszamy. Napełniamy rękaw cukierniczy i wyciskamy małe kształty.
Piekarnik rozgrzewamy do 110 st C (termoobieg) . Po włożeniu bez zmniejszamy temp do 80 st C (termoobieg) i pieczemy ok 30 min. Następnie znów zwiększamy temp do 110 st C (góra - dół) i pieczemy ok 10 min. Wychodzą bezy kruche na zewnątrz, a ciągnące się w środku.
SMACZNEGO!!!
S<-+
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze