niedziela, 4 maja 2014

MŁODA KAPUSTA Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM

Uwielbiam młodą kapustę.... Z dodatkiem młodej marchewki i świeżego koperku smakuje wręcz wyśmienicie i jest fajnym dodatkiem do każdego obiadu. 
Wiem, że osoby, które lubią kapustę i gotowanie, mają na nią swój sposób, dlatego pozwólcie, że i ja przedstawię Wam mój sposób na kapustę :) Bardzo prosty i bardzo smaczny.

Składniki:
  • kapusta młoda 1 szt
  • marchew młoda 1 pęczek
  • koperek 1 pęczek
  • por (cebula) 1 szt
  • sól, pieprz, cukier - do smaku
  • kminek mielony
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:

Liście kapusty myjemy i drobno siekamy. Marchew oczyszczamy i kroimy wg uznania (ja lubię talarki).  Por lub cebulę kroimy i lekko podsmażamy na oliwie.  Dodajemy kminek, cukier i sól.
W osobnym garnku  podsmażamy lekko na oliwie kapustę z marchwią, dodajemy por (cebulę) i wszystko dokładnie mieszamy. Do garnka dolewamy wody i dusimy kapustę pod przykryciem ok 30 min. Po tym czasie potrawę doprawiamy pieprzem i dodajemy koperek. Wszystko mieszamy.

SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czekam na Wasze komentarze