Uwielbiam młodą kapustę.... Z dodatkiem młodej marchewki i świeżego koperku smakuje wręcz wyśmienicie i jest fajnym dodatkiem do każdego obiadu.
Wiem, że osoby, które lubią kapustę i gotowanie, mają na nią swój sposób, dlatego pozwólcie, że i ja przedstawię Wam mój sposób na kapustę :) Bardzo prosty i bardzo smaczny.
Składniki:
- kapusta młoda 1 szt
- marchew młoda 1 pęczek
- koperek 1 pęczek
- por (cebula) 1 szt
- sól, pieprz, cukier - do smaku
- kminek mielony
- oliwa z oliwek
Liście kapusty myjemy i drobno siekamy. Marchew oczyszczamy i kroimy wg uznania (ja lubię talarki). Por lub cebulę kroimy i lekko podsmażamy na oliwie. Dodajemy kminek, cukier i sól.
W osobnym garnku podsmażamy lekko na oliwie kapustę z marchwią, dodajemy por (cebulę) i wszystko dokładnie mieszamy. Do garnka dolewamy wody i dusimy kapustę pod przykryciem ok 30 min. Po tym czasie potrawę doprawiamy pieprzem i dodajemy koperek. Wszystko mieszamy.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze