Zapraszam do wypróbowania.
Składniki:
- bakłażan 2 szt średnie
- papryka czerwona 1 szt
- kasza jaglana 150 g
- orzechy włoskie, uprażone i grubo posiekane 50 g
- ser feta lub kozi, pokruszony 120g
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik i opiec papryki do momentu, aż ich skórka zacznie pękać. Następnie włożyć je do woreczka foliowego i pozwolić jej się " spocić". Następnie obrać i pokroić w kostkę.
Ugotować kaszę jaglaną. Odcedzić.
Bakłażany przekroić wzdłuż na pół. Wyciąć ostrożnie środek. Miąższ pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać. Dodać pokruszony ser.
Piekarnik rozgrzewamy do 190st C.
Nakładamy farsz do środka bakłażanów i układamy je na blaszce do pieczenia.
Pieczemy przez 25-30 min, aż ser się rozpuści.
Najlepiej smakują ciepłe.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze