Ale trudno... Sezon na owoce takie jak maliny czy jagody jest niestety bardzo krótki i trzeba wykorzystać go na maxa :) A diety zostawmy na jesień....
Składniki na ciasto:
- riccota 1 szkl
- cukier 3/4 szkl
- jajka 2 szt
- sok z 1 cytryny
- skórka z cytryna 2 łyżki
- cukier waniliowy 1 opak
- masło 1/4 szkl
- mąka pszenna 2 szkl
- proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
- soda 1 łyżeczka
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na gładką masę. Wykładamy nią wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką dość dużą blaszkę.
Składniki na nadzienie:
- owoce 3 szkl
- masło roztopione 6 łyżek
- mąka pszenna 1 szkl
- cukier 3/4 szkl
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
- cynamon 1 łyżeczka
Na ciasto wykładamy owoce. Składniki na kruszonkę rozgniatamy palcami i posypujemy nią owoce.
Pieczemy w 180 st C przez 1 godzinę.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze