Składniki:
- sałata rożne rodzaje wg upodobania
- roszponka
- pomidory
- awokado
- kukurydza
- pierś z kurczaka
- majonez
- sos sojowy
- sok z cytryny
- miód
- musztarda delikatesowa
- sól
- grubo zmielony pieprz
Wykonanie:
Z sosu sojowego, cytryny, miodu robimy marynatę. Kurczaka marynujemy przez 1 godzinę. Po upływie czasu piersi grillujemy na patelni grillowej. Kiedy trochę przestygnie kroimy pierś w paski.
Sałatę myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Rwiemy na kawałki. Kukurydzę odsączamy. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Avokado obieramy i robimy kulki za pomocą łyżeczki.
Na sałatę wykładamy kurczaka, kukurydzę odsączoną z wody, kulki awokado i paski pomidora.
3 łyżki majonezu mieszamy z 1 łyżką musztardy, dodajmy sok z cytryny i sól. Sosem polewamy sałatkę. Posypujemy grubo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze