wtorek, 20 maja 2014

KASZA JAGLANA Z TWAROGIEM, SZPARAGAMI I PAPRYKĄ.

I kolejne danie typu FIT. Kasza jaglana z chudym twarogiem, ugotowanymi na parze papryką i szparagami, a całość posypana szczypiorem. Pycha. Danie szybkie, proste, ale bardzo sycące i pyszne. Polecam!

Składniki:
  • kasza jaglana 100g
  • papryka (wg uznania - ja użyłam żółtej) -1/2 szt
  • szparagi - 5 szt
  • twaróg 1/2 opakowania
  • szczypior - kilka piórek
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Paprykę i szparagi myjemy. W szparagach odcinamy twarde końce. Wszystko gotujemy w parowarze albo w wodzie przez ok 10 min.
Kaszę jaglaną płuczemy wrzątkiem. Wsypujemy do osolonej gotującej się wody i gotujemy ok 15 min.
Szczypiorek siekamy.
Warzywa po ugotowaniu kroimy, mieszamy z kaszą i twarogiem. Posypujemy szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czekam na Wasze komentarze