Pyszny omlet na obiad lub na kolację. Ze szparagami. Do zrobienia dosłownie w 5 minut.
Szybki obiad - szybki wpis :)
Aha - oczywiście dla tych co liczą kalorię też się nada, bo wartość kaloryczna omletu to niecałe 250 kcal.
Składniki :
- jajka 2 całe
- białka 2 szt
- szparagi - wg uznania
- masło -1/4 łyżeczki
- sól, pieprz
Szparagi podsmażamy przez 2 min na maśle.
Roztrzepujemy jajka i białka. Dodajemy sól i pieprz.
Na szparagi wylewamy masę jajeczną.
Kiedy dół omletu porządnie się zetnie, przewracamy do ostrożnie na drugą stronę i dosmażamy.
Podajemy z ciemnym pieczywem (ja podgrzałam kawałek bułeczki w tosterze)
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Czekam na Wasze komentarze