wtorek, 20 maja 2014

OMLET ZE SZPARAGAMI

Pyszny omlet na obiad lub na kolację. Ze szparagami. Do zrobienia dosłownie w 5 minut.
Szybki obiad - szybki wpis :)
Aha - oczywiście dla tych co liczą kalorię też się nada, bo wartość kaloryczna omletu to niecałe 250 kcal.
 
Składniki :
  • jajka 2 całe
  • białka 2 szt
  • szparagi  - wg uznania
  • masło -1/4 łyżeczki
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Szparagi podsmażamy przez 2 min na maśle.
Roztrzepujemy jajka  i białka. Dodajemy sól i pieprz.
Na szparagi wylewamy masę jajeczną.
Kiedy dół omletu porządnie się zetnie, przewracamy do ostrożnie na drugą stronę i dosmażamy.
Podajemy z ciemnym pieczywem (ja podgrzałam kawałek bułeczki w tosterze)

SMACZNEGO!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czekam na Wasze komentarze